Basis van het badminton: de grijptechniek

Ben jij geen geoefende badmintonspeler? Dan worstel je waarschijnlijk regelmatig met je racket. Je weet in dat geval namelijk niet hoe je het racket vast moet houden. Geen paniek, want naast jou zijn er vast en zeker meer websitebezoekers die te maken hebben met dit probleem. Omdat er zoveel mensen worstelen met dit probleem, hebben wij besloten hier aandacht aan te besteden. In de onderstaande tekst lees jij dan ook precies hoe jij een badmintonracket vast moet houden.

Forehandserve

Voordat je een badmintonracket vastpakt, moet je het blad verticaal houden. Zorg er dus voor dat je tegen de zijkant van het rackets aankijkt en niet tegen de voor of achterkant. Pak het racket vervolgens vast alsof je iemand een hand geeft. Zorg er dus voor dat het handvat tussen jouw duim en wijsvinger komt. Voel zelf aan wat jij de fijnste positie vindt om het handvat vast te pakken. Gelukt? Draai het racket vervolgens een kwartslag, zodat je tegen de vlakke kant van het blad aankijkt.

Backhand

De bovenstaande methode gebruik jij voor het slaan van een forehand. Deze grip gebruik je wanneer de shuttle aan jouw goede kant komt. Maar wat doe je wanneer de shuttle aan de andere kant komt? Dan draai je het racket gewoon een halve slag! Het is namelijk niet echt handig om je racket constant over te geven van de ene naar de andere hand. Door het racket te draaien, kun jij ook aan jouw slechte kant de shuttle namelijk gewoon over het net slaan. In het begin is het vast en zeker nog wat lastig om dit onder de knie te krijgen. Oefen hier daarom ook veelvuldig op en je zult zien dat je het snel onder de knie hebt!

friends

Deel jouw ervaringen met ‘nieuwkomers’

Speel jij al bijna je hele leven lang badminton? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe je het racket vast moet houden. Wil jij anderen graag vertellen wat de juiste techniek is? Of wil je de verschillende technieken onder de aandacht brengen? Bouw dan een eigen website over dit thema. Dit is namelijk de beste manier om badmintonners in opleiding te leren hoe zij hun racket vasthouden. Is jouw website inmiddels gebouwd? Dan wil je natuurlijk wel de nodige bezoekers trekken. Wanneer het in het begin nog niet zo lekker loopt, kun je verkeer voor je website kopen. Dit hoeft overigens niet duur te zijn. Je hebt tegenwoordig namelijk ook al goedkoop websiteverkeer. Dankzij deze investering komen er vast en zeker meer mensen naar jouw site!