Basis van het badminton: de service

Badminton Court
Badminton Court

Bij het badminton is de service van groot belang. Iedere keer als de shuttle de grond heeft geraakt of in het net is geslagen, moet er namelijk geserveerd worden. En dat is per wedstrijd natuurlijk behoorlijk vaak. De service kan dan ook zeker gezien worden als een wapen binnen het badminton. De shuttle over het net slaan lijkt betrekkelijk eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Ben jij, net als andere websitebezoekers, benieuwd hoe jij moet serveren? Lees dan vooral verder!In deze tekst behandelen wij drie verschillende opslagtechnieken.

Lobservice

Deze service speel je altijd met de forehand. Doorgaans gebruiken badmintonners de lobservice om de tegenstander achterin het veld te houden. Bij deze techniek sla je shuttle betrekkelijk hoog over het net. Veel tegenstanders zullen de shuttle aanvallen door deze naar beneden te slaan. Hierdoor bestaat de kans dat zij de shuttle in het net slaan of er zelfs onderdoor. Deze servicemethode is dus zeker makkelijk om punten mee te scoren.De lobservice wordt uitsluitend gebruikt in het enkelspel.

Korte service

Deze opslagtechniek kun je zowel in het dubbel als het enkelspel gebruiken. Wanneer je redelijk lang badminton speelt, speel jij deze opslag waarschijnlijk met je backhand. Beginners slaan de korte service vaak nog met hun forehand. De korte service wordt vrij kort over het net gespeeld, waardoor de tegenstander naar voren wordt gedwongen. De shuttle moet omhoog geslagen worden, waardoor jij de kans krijgt een punt te scoren. Pas dan wel op dat je de shuttle niet in het net slaat.

Flickservice

De Flickservice wordt voornamelijk gebruikt bij het dubbelspel, maar sommige badmintonners gebruiken hem ook in het enkelspel. Bij deze servicemethode doet de serveerder alsof hij een korte service wil spelen. Hij slaat de shuttle vervolgens strak omhoog richting het achterveld. Hiermee wordt de ontvanger meestal verrast.

Leer van professionele badmintonners

Wil jij beter leren opslaan? Dan kun je een speciale training volgen. Er zijn namelijk behoorlijk wat professionele badmintonners die jou dit graag willen leren. Zoek maar eens op het internet en je vindt binnen de kortste keren iets van een cursus. Pas wel op dat je niet opgelicht wordt. Er zijn namelijk ook een aantal van deze sites die jou proberen geld afhandig te maken. Zij kopen verkeer voor hun website, waardoor deze betrouwbaar lijkt. Maar in feite is dat niet het geval. Kijk daarom altijd naar keurmerken of lees recensies voordat je betaalt.