Basis van het badminton: voetenwerk

Voetenwerk is één van de belangrijkste dingen in de badmintonsport. Wanneer jij je voeten niet goed hebt staan, ben je een stuk makkelijker te verslaan door je tegenstander. En dit wil jij natuurlijk voorkomen! Gelukkig ben je niet de enige, want er zijn tal van andere websitebezoekers die met dit probleem worstelen. Om jou een handje te helpen, behandelen wij in deze tekst het voetenwerk. Op deze manier sta jij steviger in je schoenen en ben je ook nog eens een stuk lastiger te verslaan door je tegenstanders.doubles

Waarom is goed voetenwerk belangrijk?

Goed voetenwerk is belangrijk om snel te kunnen anticiperen op acties van je tegenstander. Wanneer jouw voeten niet goed staan, kun je verrast worden door de speler aan de andere kant van het net. Indien je voeten op de juiste manier staan, kom je ten eerste goed in positie. Daarnaast is het belangrijk om je voeten op de juiste manier neer te zetten wanneer je de shuttle goed wilt raken. Tot slot is het voetenwerk belangrijk om de shuttle de juiste richting mee te geven.

De basis

Heb jij binnenkort je eerste wedstrijd? Zorg dan dat je altijd wat gespreid staat met je voeten. In de badmintonwereld staat deze houding ook wel bekend als de split step. Wanneer je in deze houding op het veld staat, worden je beenspieren namelijk aangespannen. Hierdoor kun je krachtiger anticiperen op acties van je tegenstander. Heb je de shuttle geslagen? Neem dan direct deze houding weer aan. Vind je dit lastig? Zorg er dan voor dat je in ieder geval je knieën altijd gebogen hebt. Je blijft zo namelijk lager bij de grond en kunt daardoor sneller reageren.

teaching badminton

Veel verschillende bewegingen

Naast de split step heb je in het badminton nog veel meer houdingen voor je voeten. Het zijn er zo veel dat het geen beginnen aan is ze hier allemaal te behandelen. Wil jij toch weten wat deze houdingen zijn? Zoek dan eens op het internet. Geloof echter niet direct alles wat je op iedere site leest. Er zijn namelijk genoeg sites die verkeer voor hun website kopen. Hierdoor komen sites hoger in zoekmachines, waardoor ze betrouwbaar lijken. Dit is lang niet altijd het geval. Voor echte tips omtrent voetenwerk kun jij je beter richten tot officiële sites over het badminton. Wanneer je alles gelooft, is de kans namelijk alsnog groot dat jij je eerstvolgende badmintonpartij verliest.